Excellent Magazine werkt intensief samen met Baerz & Co, het trefpunt waar exclusieve huizen en veeleisende kopers samenkomen. Hieronder zoekt u binnen een geselecteerd aanbod naar de meest exclusieve huizen.

Dutch Properties

UTRECHT

Mauritsstraat 30 - 3583 HR
€ 1.275.000 k.k.
foto 1 Mauritsstraat

Description

Verrassend royaal en licht herenhuis.

Dit statige stijlvolle pand met een woonoppervlakte 262 m² en een mooie aangelegde tuin aan de geliefde Mauritsstraat ligt parallel aan het Wilhelminapark, in Utrecht Oost.
Het authentieke herenhuis heeft 4 verdiepingen, elk met eigen voorzieningen en maar liefst 3 met een serre. Dit biedt interessante mogelijkheden voor zowel wonen als werk aan huis, dubbele bewoning of als een zeer ruim familiehuis.
Door de open, doordachte en functionele indeling zijn eventuele veranderingen eenvoudig te realiseren.

Beschrijving

Via enkele hardstenen treden kom je in de hal, met prachtige muurornamenten en de lange gang met fraai trappenhuis. Aan het einde bevindt zich de badkamer met het toilet en inloopdouche.

Bel-etage
Het woongedeelte bestaat uit 2 kamers en suite met een fin de siècle uitstraling: hoge, rijk geornamenteerde plafonds, 2 zwart marmeren schouwen en de oorspronkelijke en suite deuren. Door hoogteverschil met de straat is er geen inkijk en meer lichtinval. Middels schuifdeuren bereik je de serre met pantry en aangrenzend het balkon over de gehele breedte.
Een heerlijk plekje voor een ontbijt in de ochtendzon met rustgevend uitzicht op de tuin.

Souterrain
Allereerst is er de keuken met inbouwapparatuur die in open verbinding staat met de serre/ tuinkamer; een grote lichte ruimte die naadloos overloopt in de tuin. Een grote woonkeuken is eenvoudig te realiseren door de keuken bij de woonkamer te betrekken. De met smaak aangelegde tuin heeft diverse zitjes, veel privacy en is het hele jaar door omsloten door groen. De vele rozen en druiven zorgen voor een vriendelijke en mediterrane sfeer.
Aan de straatkant is er een slaapkamer en suite met eigen badkamer en een aparte wasruimte. De Belgisch hardstenen vloer met vloerverwarming is in de winter zeer aangenaam. Verder is er veel bergruimte met op maat gemaakte kasten en door de originele details heeft deze verdieping een geheel eigen signatuur.

Eerste verdieping
Deze etage heeft dezelfde authentieke uitstraling als de bel-etage met de ornamenten plafonds en marmeren schouwen. De wengé houten vloer met band en bies maakt het geheel af.
De royale slaapkamer aan de voorzijde met voldoende kastruimte heeft openslaande deuren naar het balkon met uitzicht over de Mauritsstraat.
De serre/ wintertuin aan de achterkant heeft airco en elektrisch bedienbare zonwering. Hier kun je heerlijk thuis werken met een weids uitzicht over de tuinen. Door de hoogte en glas rondom voelt het hier ook in de winter als vrij en buiten.
Wellicht wordt dit de favoriete ruimte!

Tweede verdieping
De bovenste woonlaag is een prettige lichte studio waar je blij van wordt. De voor- en achterramen en 4 piramidevormige lichtkoepels zorgen ervoor dat je deze verdieping als een loft ervaart.

Voor elke leeftijdsfase is het een Top plek om te wonen: Kinderopvang, scholen, Uithof, sportvoorzieningen en het Wilhelminapark liggen om om de hoek. Voor de dagelijkse boodschappen en de gezellige eetgelegenheden kan je terecht op De Burgemeester Reigerstraat.

Kenmerken:
- Geheel dubbelglas, behalve voorzijde bel etage
- Souterrain vloer geïsoleerd
- Dak en goten recent vernieuwd
- Lichtkoepels vernieuwd en glasplaten wintertuin
- HR ketel vernieuwd in 2017
- 19 zonnepanelen

LEEF EN GENIET ............
van harte welkom op de Mauritsstraat.

Toelichtingsclausule NEN2580
De meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Share video

features

Transfer of ownership
price
€ 1.275.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Acceptance
in overleg
Reference
Construction
Kind of house
Herenhuis
Building type
tussenwoning
Construction period
1903
Specific
N/A
Roof Type
plat dak
Surface Areas And Volume
Living area
262 m2
Other indoor space
m2
Exterior space attached to the building
8 m2
External storage space
m2
Volume in cubic meters
919 m3
Plot size
130 m2
Contactpersoon

Paul Dijkstra profile image

Paul Dijkstra
Real estate agent

+31 6 41 41 22 19
info@leefengeniet.nl

Paul Dijkstra Makelaars

A. van Ostadelaan 16
3583 AJ Utrecht


030-2895530


info@leefengeniet.nl

Download brochure
Download
For any further questions please contact us

VIDEOS

Video Mauritsstraat 30

PHOTOS